NYHETER 

 2019-06-17 Gräddö

2019-06-17

Och då var säsongen igång! Gräddö Offshore bjöd på strålande sol och grym racing. Team Elda racing håller flaggan högt och tog hem förstaplatsen, X-40 knep en andraplats och x-64 en tredje. Två nya båtar är också med i klassen vilket är otroligt kul! Deflector båten med team Ghason hade tyvärr enorm otur och tappade ett propellerblad. Vädret var lungt och än så har båtarna inte behövt bevisa sin sanna potential. Nästa race blir Smögen! Tack till Eckerölinjen som var med och sponsrade X-klassen på Gräddö offshore. Bilder kan hittas under fliken Media.

2019-05-20

x-88

20 MAJ 2019

Och så hände det som inte får hända. Vi har slagit runt. Och dessutom innan säsongen har dragit igång. Det var en frisk dag med ca 13 grader i luften. Lite nervösa var vi. Båten hade ju precis blivit klar efter många timmar i garaget. Mycket har gjorts på henne under vintern och hon har fått nya stöttor under fördäcket och massor med pyssel. Vi sjösatte vid mack ohlsson i ålsten Stockholm och starta från tankbryggan. Perfekt väder. Lite blåsigt men med små vågtoppar. Vi hoppar i båten och dagen till ära så har jag en ny navigatör med mig. Vi kommer upp i plan. 30 knop ok 40 knop ok bra nu är vi uppe i halvfart. 50 knop Pang! Båten rullar.  

 

Båten är uppochner och jag i den. Jag känner med handen längs sittbrunnen och får tag i kanterna. Enda sättet att komma ut är att simma ner och ut i sidled. Vingarna är kortare vid förarplatsen så det är en kort simtur. Jag tar ett djupt andetag och trycker ner mig själv under ytan och tar mig ut. Väl uppe så ser jag min navigatör en ca 15 meter bort. 

Jag får upp min telefon som jag har haft i ett vattentätt fodral och ringer 112. Operatören larmar ut ärendet och vi får höra att båtar är på väg. Passagerarbåten prins Carl Philip har sett händelsen och är på väg. De frågar om vi behöver hjälp. Och jag ber dem plocka upp min navigatör och skjutsa han till land så att ambulansen kan hämta honom. De plockar upp honom samtidigt som våra vänner som stod på land och såg kraschen har tagit en båt och är på väg ut för att hjälpa oss. Någon minut senare kommer räddningstjänst och hjälper till att bogsera in båten som ligger uppochner. 

 

Vi får in båten till kaj liggandes uppochner. Vännerna hjälper till att vända henne i vattnet. Tack vare flytkraften i form av frigolit i båten så sjunker hon inte. Vi kör ner trailern långt ner och trailar upp henne så att sittbrunnen är ovanför vattenytan. Och sen börjar vi ösa vatten. Den manuella länspumpen lät vi vara då hinken visade sig vara mycket mer effektiv.

 

Nu är hon uppe på land och det visade sig vara styrningen som boven i dramat i form av en läckande servopump... vi ska göra allt vi kan för att få henne klar igen men just nu är ljuset i tunneln en bit bort haha.